Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto karmelowe

Ciasto złociste jak karmel...

185 g masła
150 g białej czekolady
120 g brązowego cukru
80 ml syropu klonowego
250 ml mleka
300 g mąki
łyżeczka proszku dopiecz.
2 jajka

masło+czekoladę+cukier+syrop+mleko wlać do garnuszka i podgrzewać aż się
rozpuści. Ostudzić. Dodać mąkę i jajka. Zmiksować na gładką masę. Przelać do
foremki posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec w temp. 150 st C przez 1,5 godz.

sobota, 30 października 2004, lis_ka

Polecane wpisy

  • Fruit cake

    czyli zdrowe, ciężkie od bakalii, angielskie ciasto. Przepis podany przez Pusię :) Potrzebujemy: ok 1/2 kg jablek (raczej deserowych niz do gotowania czy wypiek

  • FLAPJACK

    Czyli wspaniały batonik, bardzo popularny w Anglii. przepis podany przez Pusię :) 100g masła 150g melasy 150g cukru demerara wanilia 200gpłatków owsianych 30g p

  • Bułeczki

    pszenne, pieczone w środku nocy (jak zwykle)