Kategorie: Wszystkie | Dla dzieci | Qlinaria
RSS
piątek, 17 września 2004
Ciasto na dziś - daktylowiec

Jest złotobrązowe, upstrzone rodzynkami i drobinkami kokosu.

Masło zmiksowałam z mlekiem kokosowym, wiórkami, jajkami, cukrem brązowym, mąką i proszkiem do pieczenia. Dolałam mleka kokosowego, dodałam dużą garść daktyli, rodzynek i suszonych moreli i upiekłam w 150 stopniach C.

Pachniało jesienią. Za oknem świeciło słońce, wiatr niósł zapach odchodzących liści, a ja myślałam o tym, że wieczorem odkręcę kaloryfer.  Ciasto stało na parapecie i myślało o sąsiadach, którym spieszno było wypalać trawy. Pachniało i kusiło osy.

Został jeszcze kawałek...

| < Wrzesień 2004 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30